Back to top

Exclusieve appartementen in een rustige groene omgeving

28 exclusieve appartementen in een nieuwe parkzone aan het jaagpad

Residentie Houten Waal kadert in een tweede fase van de residentiële herontwikkeling van de kanaalzone aan de zwaaikom. Het project bestaat uit twee bouwfases die gelijktijdig worden opgetrokken. De ontwikkeling wordt gekenmerkt door zijn aantrekkelijke en hedendaagse architectuur en is gelegen aan het kanaal Roeselare-Leie, tegenover de zwaaikom en het kasteeldomein, op ca. 700m van de markt van Ingelmunster én nabij het station.

Het nieuwbouwproject bestaat uit 2 units:

  • Houten Waal (1) omvat :  20 exclusieve unieke appartementen verdeeld over 5 bouwlagen en 3 handelspanden
  • Houten Waal (2) omvat :  8 appartementen verdeeld over 3 bouwlagen

Er is een doordachte variatie aan 1-, 2- en 3-slaapkamerappartementen. Elke entiteit beschikt over een erg ruim terras in tropisch hardhout van ca. 25 - 125 m².

Beide units staan op een gezamenlijke kelder met 

  • 11 dubbele garageboxen
  • 15 enkele garageboxen
  • 4 autostaanplaatsen

ENERGIEZUINIGE NIEUWBOUWAPPARTEMENTEN MET HOGE KWALITATIEVE AFWERKING EN AKOESTISCH COMFORT !

Deze ontwikkeling houdt daarenboven optimaal rekening met de toekomstige energiebehoefte. Ieder appartement is voorzien van zijn eigen geothermisch comfortpakket. Dit houdt in dat er wordt verwarmd met geothermische warmtepompen met diepteboringen in de bodem tot 90 meter. Hierdoor verkrijgt men een aangenaam wintercomfort dankzij vloerverwarming van hoge kwaliteit én worden airco's overbodig gemaakt. Er kan immers in de zomermaanden passief gekoeld worden via de vloerleidingen. Er wordt gestreefd naar een E-peil lager dan E30(!) in combinatie met optionele zonnepanelen. Bijkomend wordt bijzondere aandacht besteed aan akoestisch comfort en luchtdichtheid. Tenslotte worden kopers van een appartement door de overheid voor 5 jaar gedeeltelijk vrijgesteld van het betalen van onroerende voorheffing indien aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan (http://www.energiesparen.be/korting-op-onroerende-voorheffing-voor-nieuwbouwwoningen-met-verlaagd-e-peil).

GELEGEN IN EEN RUSTIGE GROENE OMGEVING

Het project wordt omgeven door een toekomstige, publieke parkzone die aansluiting vindt met het jaagpad.  De stationsbuurt en de dorpsbrug worden volledig aangepakt en vernieuwd. De lichte en open structuur van de nieuwe dorpsbrug zorgt ervoor dat de groene oevers verder uitgebouwd kunnen worden tot een samenhangend landschap rond het kanaal Roeselare-Leie en de Mandel. Wat de stationsbuurt betreft wordt een nieuwe omgeving getekend, waar bussen, treinen, voetgangers, fietsers en automobilisten elkaar perfect aanvullen.

 

Troeven

  1. Aantrekkelijke architectuur met ruime leefterrassen.
  2. Erg rustige, groene ligging met goede bereikbaarheid door nabijheid van het station.
  3. Nieuw aan te leggen parkzone met ontsluiting via het jaagpad zonder onderhoudskosten voor de bewoners.
  4. Bijna-energieneutrale appartementen met een lage energierekening.